Yüzüğün Takılan Ele ve Parmağa Göre Anlamları

Yüzüğün Takılan Ele ve Parmağa Göre Anlamları

Yüzük özellikle kadınların sıklıkla kullandığı, takılan ele ve parmağa göre farklı anlamlar içeren bir aksesuar çeşididir. Genel olarak evli olduğunu belli etmek amaçlı takılan yüzük, sadece kombin tamamlayıcı bir takı olarak da kullanılabilir. Erkekler, nişan ya da evlilik yüzüğü hariç yüzük takmaktan pek hoşlanmazlar. Kadınlar ise herhangi bir kritere bağlı olmadan, tüm parmakları için ayrı ayrı yüzük kullanabilirler.

Ancak son dönemde ortaya çıkan farklı yüzük tasarımları, kadın erkek herkesin ilgisini çekiyor. Her yüzük modeli, tüm parmaklar için uygun olmadığı gibi, her parmağa takılan yüzüğün anlamı birbirinden farklıdır. Anlamına uygun yüzüğü, doğru parmağa takmak ise girdiğiniz her ortamda gözleri üstünüze çekecektir.

Sağ El İçin Yüzük Seçenekleri

Sağlamış olduğu kullanım konforu açısından, sağ el yüzük konusunda sol ele göre daha çok tercih edilir. Klasik, modern ya da spor yüzük modellerini sağ elin tüm parmaklarına takabilirsiniz. Genel olarak evlilik yüzüğü sol ele, nişan yüzüğü ise sağ ele takılır. Uzun yıllardır yazılı olmayan bir kural olarak bilinse bile, bu durum kişisel tercihlere göre değişiklik gösterir.

İşaret Parmağına Yüzük

Son zamanlarda, yüzük modellerindeki alternatifin artmasıyla beraber her parmağa yüzük takmak da moda haline geldi. Öyle ki, işaret parmağına takılan yüzüklerin tektaş olduğunu görmek şaşırtıcı olabiliyor. Evli olduğunu belli etmek isteyen kadınlar bunu tercih ediyor.

Rivayete göre, eğer bir kadın işaret parmağına yüzük takmışsa o sırada mevcut bir ilişkisi yoktur. Dışarıya böyle bir mesaj vermek isteyen kadınlar, işaret parmağına yüzük takar.

Ayrıca işaret parmağına takılan yüzüklerin birden fazla anlamı vardır. Özellikle özgürlüğüne düşkün kadınların, yabancı dış gözlerden kendilerini korumak ve daha güçlü bir görüntü oluşturmak için işaret parmağına yüzük takılır. Spor kıyafetler ve daha günlük toplantılar için yüzükler bu parmağa uygun olacaktır.

Orta Parmağa Yüzük

Orta parmakta yüzük, bir inanışa göre o kişiye duyulan güveni ifade etmektedir. Orta parmağa takılan yüzüklerin, daha gösterişli olması, yüzüğün daha fazla ön plana çıkmasını sağlar. Ayrıca orta parmağa yüzük takan kişilerin güvenilir ve sır saklayabilen insanlar olduğu söylenmektedir.

Serçe Parmak İçin Yüzük

Yüzük denildiğinde ilk akla gelen seçenekler, kadınlara uygun olan tasarımlardır. Ancak son dönemde erkekler için üretilen yüzük modelleri son derece ilgi görüyor. Klasik bir hava yaratan serçe parmak yüzükleri, erkeklerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Kendinden emin ve özgüvenli bir izlenim bırakmak isteyen erkekler için serce parmakta yüzük olmazsa olmaz.

Serçe parmağa yüzük takmayı seven insanlar vardır ancak, bir kesim serçe parmakta yüzükten hiç hoşlanmıyor.

Baş Parmakta Yüzük

Erkeklerin kadınlara göre daha sık tercih ettiği bağ parmağa yüzük takmak, eski çağlarda erkeğin gücünü gösteren bir nişane sayılırdı. Bu inanışa bakıldığında, günümüzde özgürlüğüne düşkün ve sert bir kişiliğe sahip olduğunu karşı tarafa daha fazla belli etmek isteyen erkeklerin baş parmağına yüzük taktığı görülüyor. Başparmağa yüzük takmak, kadınlarda inatçı öfkeli ancak oldukça sıcakkanlı olduğunun belirtisi sayılıyor.

Her Parmağa Özel Yüzük Tasarımları, Ervalina Farkıyla

Ervalina, her parmağa özel tasarladığı yüzük modelleri ile takı modasına yön vermeye devam ediyor. Her zevke hitap eden yüzük modellerine, hemen Ervalina web sitesinden göz atabilirsiniz. Geniş ürün yelpazesi sayesinde aradığınız tarzda yüzüğü bulmak ve tek tıkla satın almak çok daha kolay. Beğendiğiniz ürün kısa sürede kapınızda olacak.

Birbirinden farklı ve her yaş grubundan insanın zevkine hitap edecek yüzük modelleri, tam anlamıyla şıklığı yaşamanızı sağlayacaktır. Şık bir kıyafeti, otantik bir yüzükle tamamlayabilir, her yerde dikkatlerin odağı haline gelebilirsiniz.

Aradığınız yüzük ve takı modeline, uygun fiyat aralıklarıyla sahip olup gösterişsiz zarafetin hazzını hemen yakalayın. Her kadının hak ettiği nitelikli takı ve yüzüğün tek adresi, Ervalina sizleri bekliyor.

Etiketler: ervalina
Eylül 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı