Kıkırdağa Hangi Küpe Takılır?

Kıkırdağa Hangi Küpe Takılır?

Kıkırdak piercingleri küpe dünyasında büyüyen bir trend ve bunun iyi bir nedeni var! Mevcut piercingleri tamamlarlar ve kendinizi eğlenceli küpelerle süslemek için ekstra alan sağlarlar.

Kıkırdak deldirmeyi düşünüyorsanız, bazı sorularınız olabilir. Üzülmeyin! Güzellik uzmanlarımız, kıkırdak piercingi yaptırmadan önce bilmeniz gereken her şeyi ve daha fazlasını size anlatmak için buradalar.

Kıkırdak piercingini diğer kulak piercinglerinden farklı kılan nedir?

Birçok farklı kulak delme türü vardır ve bunların çoğu kıkırdak üzerinde bulunur. Deneyimleyebileceğiniz çeşitli kıkırdak piercing türleri aşağıdadır:

  • Helix
  • Tragus
  • Industrial
  • Snug
  • Daith
  • Anti-tragus
  • Conch
  • Rook
  • Forward helix

Kıkırdağımı Delmeden Önce Ne Bilmeliyim?

Kıkırdak kulak memesinden daha kırılgandır, bu da yanlış delinirse kırılmasını kolaylaştırır. Kıkırdağınızı her zaman delici tabanca yerine iğne kullanan bir delici profesyonel tarafından deldirin. Delici tabancalar yalnızca lobları delmek için tasarlanmıştır ve deneyimsiz kişiler kulağınızın kıkırdağına zarar verebilir.

Kulak memesi daha fazla kan dolaşımı alır, bu da kulak memesinin daha hızlı iyileşmesini sağlar. Kıkırdak çok fazla dolaşım almaz, bu nedenle kıkırdak piercinginin iyileşmesi daha uzun sürebilir, genellikle yaklaşık 6 ay!

Kıkırdağın iyileşmesi daha uzun sürebileceğinden, yeni piercinginizin tahriş olması veya enfekte olması için daha fazla zaman vardır. Yanlış uygulanmış bir kıkırdak piercinginin etrafında bir yumru veya kabarcık oluşması nadir değildir.

Bunu önlemek için, piercinginizin nefes almasına izin vermek için deldiğiniz tarafınıza yatmamaya çalışın. Piercinginize dokunmaktan kaçının ve tuzlu su ve pamuklu çubukla günde üç kez temizleyin. Piercinginiz enfekte olursa, kalıcı kıkırdak hasarını önlemek için profesyonelce tedavi edilmesini isteyebilirsiniz.

Kıkırdak piercingleri için en iyi küpeler nelerdir?

Çemberler, halkalar, çubuklar ve düz sırtlı çıtçıtlar, kıkırdak piercingleri için harika seçeneklerdir. İyi oturduğundan ve rahat kaldığından emin olmak için özellikle kıkırdak delme türünüze göre yapılmış bir küpe seçtiğinizden emin olun.

Küçük bir çember, sabit boncuk halkası veya halter ile yepyeni bir kıkırdak tasarımı edinebilirsiniz. Bunun gibi küpeler, iyileştirici bir kıkırdak delme deneyimi için harikadır, çünkü standart küptelerden daha serbest hareket ederler ve uyurken, giyinirken, vb. yanlışlıkla kulağınıza uyguladığınız herhangi bir baskıya uyum sağlarlar. En önemlisi, bu tür küpeler kolay temizlik sağlar ve pislik birikmesini önlemeye yardımcı olur! Piercinginiz iyileştiğinde, çeşitli kıkırdak küpeleri deneyerek eğlenmenin zamanı geldiğini bilmelisiniz.

Manşet küpeler, kıkırdak piercingleri için süper sevimli bir seçimdir. Kulağınızın dış kenarlarını kucakladıkları için sarmal piercingler için en iyi sonucu verirler. Bazı manşet küpeler klipslidir ve piercing gerektirmez! Vidalı küpeler sarmal, tragus ve diğer tasarımlar piercingleri için harika bir seçimdir. Geleneksel küpe desteğinin aksine her zaman "düz sırtlı" bir küpe kullanmanızı öneririz. Geleneksel piercingler, kulak memeleri piercingleri için iyidir, ancak kıkırdak üzerinde sıkı yerlerde çok hacimli ve tahriş edici olabilirler.

Çemberler, halkalar ve çubuklar, rahat, yörünge ve daith kıkırdak piercingleri için mükemmel seçimdir. Bu alanlar, kulağınızın kavisli şekline uyum sağlayabilecek yuvarlak bir mücevher parçası gerektirir. Şüpheye düştüğünüzde, kulak delme uzmanınıza sizin için hangi kıkırdak küpeyi önerdiklerini sorun! Sizin için en uygun kıkırdak küpesi tercihini size verecektir.

Kıkırdağınız ne kadar başarılı delinmiş olursa olsun genetik olarak kıkırdak şeklinizin değişiklik gösterebileceğini ve sizin için en iyi olan küpe tercihinin değişebileceğini lütfen unutmayınız.

Etiketler: ervalina
Haziran 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı