Geçici Dövme Nedir? Merak Edilen 12 Soru

Geçici Dövme Nedir? Merak Edilen 12 Soru

Geçici dövme görünürde kalıcı dövmeye benzeyen, çoğunlukla yapışkanlı bir kağıt üzerinde bulunan ve jelatin katmandan oluşan dövme türüdür. Geçici dövme modelleri ciltte gerçek dövme gibi ömür boyu kalmadığı için birçok kişi tarafından cazip görülmektedir. Geçici dövmeleri tercih eden kişiler birçok modelle karşılaşmaktadırlar.

Geçici dövme çeşitlerine bakıldığında hint kınası, yapıştırma, elle çizme gibi birçok farklı teknikle karşılaşılmaktadır. Kalıcı dövmeye bir türlü ısınamayıp ama yine de dövme yaptırmak isteyenler için geçici dövme yapmak güzel bir seçenek. İster hint kınasından, ister elle çizim yapılarak isterseniz yapıştırma olan geçici dövmeler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Geçici Dövme Modelleri

Geçici dövme yaptırmak isteyen kişilere sayısız seçenek sunulmaktadır. Vücudunuzda dilediğiniz yeri süslemek için tercih edilen dövmeler arasında ilginizi çekecek bir model mutlaka bulacaksınız. Kedi, köpek, kelebek, baykuş, Türk bayrağı, dudak, balık, düş kapanı, kuş, çiçek, yin yang gibi aklınıza gelmeyen birçok dövme geçici dövmeler arasında yer almaktadır. Ervalina.com gibi güvenilir yerler sayesinde geçici dövme modelinizi kolay bir şekilde seçerek, dövmenizi kendiniz de uygulayabilirsiniz.

Sayısız seçeneği olan geçici dövme modelleri arasında en çok tercih edilen sticker tarzı olan yani yapıştırarak uygulanan modellerdir. Transfer kağıt sayesinde cilde geçen dövmeler deri altına işlemediği için sağlıklı ve güvenli seçimdir. Geçici dövmeler sayesinde dövme yapmak oldukça da pratik. Geçici olarak yapılan dövmeler çok uzun süre vücutta kalmayacağı için, kişi dilediği an bir yenisi yapabilir.

Geçici dövme günümüzde tek olarak satışa sunulabildiği gibi set halinde de satılmaktadır. Çok adetli olan modellerde farklı desenler olduğu için tek uygulamada dilerseniz bir adet dilerseniz birden fazla model uygulayabilirsiniz.

Birçok kişi tarafından çok ilgi gören geçici dövmeler konusunda merak edilen 12 soruyu sizin için cevapladık.

Geçici Dövme Nasıl Yapılır?

“Geçici dövme nasıl yapılır?” diye soruyorsanız öncelikle uygulamayı yapacağınız bölgeyi temizlemelisiniz. Bölgenin kuru olmasına da dikkat etmelisiniz. Uygulamanın yapılacağı bölgenin kuru olması, dövmenin daha kusursuz çıkmasını sağlayacaktır.

Geçici dövmeyi uygulamak istediğiniz alana yapıştırarak, bir süre beklemelisiniz. Beklediğiniz sürece dövme deriye işlemektedir. Sonrasında bandı yavaşça çekerek, deseni ortaya çıkartabilirsiniz.

Geçici Dövme Süresi Ne Kadardır?

Geçici dövmenin kalıcılığı modelden modele göre değişiklik gösterebilir. Çoğunlukla suya karşı dayanıklı olabildikleri için uzun süre kullanıma uygundur. Ama genel olarak geçici dövmelerin kalıcılık süresi malzemesine göre değişebilmektedir. “Geçici dövme ne kadar kalıcıdır?” diye sorulduğunda ortalama olarak geçici dövmelerin 1-2 hafta kadar kaldığını söyleyebiliriz. Desenin olduğu bölge suyla ne kadar az temas ederse bu süre uzayabilir.

Geçici Dövme Zarar Verir Mi?

Geçici dövme tercih eden kişiler için, geçici dövmenin bir zararı olup olmadığından bahsedelim. Geçici dövmeler içerisinde genellikle bazı gıda boyaları ve bitkisel karışımlar yer almaktadır. Her ne kadar cilde zarar vermese de, geçici dövme kullanırken özellikle alerjik bünyeye sahip olan kişiler dikkatli olabilir. Geçici dövmeler cilt yüzeyinde herhangi bir olumsuzluğa yol açmamaktadır.

Geçici Dövme Alerji Yapar Mı?

Her ne kadar geçici dövme kaliteli malzemelerden oluşuyor olsa da hassas ve alerjik bir bünyesi olan kişiler dikkatli olabilir. Birçok geçici dövme dermatolojik olarak testten geçmektedir. Uygulama şekli itibariyle derinin altına işlemediği için genel anlamda bir zararı olmamaktadır. Tabi tercih ettiğiniz dövmenin bozulmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi durumda cilt zarar görebilir.

Geçici Dövme Yaptırmak Acıtır Mı?

Geçici dövme yaptırmak isteyen kişilerin birçoğunun merak ettiği sorulardan birisi de geçici dövmenin uygulanırken ya da sonrasında can acıtıp acıtmadığıdır. Geçici dövme deriye sticker şeklinde yapıştırıldığı için ve sonrasında deseninin ortaya çıkması için çekip çıkartıldığı için can acıtmayacaktır. Yani geçici dövmeler can acıtmadığını söyleyebiliriz.

Neden Geçici Dövme Seçmeliyim?

Geçici dövme seçmek için birçok sebebiniz var aslında. İlk olarak geçici dövmenin ömrü kısa olduğu için sıkıldığınız zaman o desenle yaşamak zorunda kalmayacaksınız. Dövmenin kalıcı olmadığını bildiğiniz için dilediğiniz her deseni gönül rahatlığıyla üzerinizde taşıyabileceksiniz.

Geçici dövmeler uygulanırken, kalıcı dövmede olduğu gibi iğnelere maruz kalınmadığı için ağrılar yaşamamış olacaksınız. Bunun yanı sıra geçici dövme uygulanırken cilt herhangi bir zarar görmemektedir.

Son olarak vücudunuzda istemediğiniz bir iz ya da leke varsa geçici dövme ile bunu kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. Gördüğünüz gibi geçici dövme seçmek için birden fazla sebep mevcut.

Geçici Dövme Nasıl Silinir?

Geçici dövmenin uygulanması gibi silinmesi de bir o kadar kolaydır. Peki geçici dövme nasıl silinir? Silmek istediğiniz dövmenin bulunduğu bölgeyi bol suyla yıkamalısınız. Eğer dövmeyi yeni yaptırdıysanız suyla birlikte sabun da kullanarak daha kolay bir şekilde dövmeyi çıkartabilirsiniz. Tabi bu işlemi yaparken oldukça nazik davranmanızda fayda var.

Geçici Dövme Sağlığa Zararlı Mı?

Geçici dövmelerin içinde bir süre kalıcı olabilmesi için doğal malzemelerin yanı sıra tabi ki bazı kimyasallar da bulunmaktadır. Nadir de olsa alerjik bünyeye sahip olan kişiler de bazen uygulama yapılan bölgede alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Ama içerisindeki kimyasallar olmasaydı da geçici dövme bir süre de olsa kalıcı olmazdı.

Geçici Dövme Suda Çıkar Mı?

Geçici dövmeler su ile temas ettiğinde tabi ki hemen silinmemektedir ama kalıcılık ömrü su ile temasında biraz daha kısa olabilmektedir. Ama suyla temas etmesi halinde dövmenin tamamı çıkmaz.

Geçici Dövme Ne Zaman Yıkanır?

Geçici dövmeyi uyguladıktan sonra öncelikle dövmenin kuruduğuna emin olmalısınız. Dövmeniz kuruduktan sonra dilediğiniz zaman yıkayabilirsiniz.

Geçici Dövme Kaç Yaş Sınırı?

Geçici dövmede de kalıcı dövme olduğu gibi 18 yaş sınırı bulunmaktadır. Fakat sticker formunda olan geçici dövmeler için 18 yaş zorunluluğu yoktur. Diğer geçici dövmeler için ebeveyn izni gerekmektedir.

Geçici Dövme Denizde Çıkar Mı?

Geçici dövmelerin ömrü çok uzun olmadığını söylemiştik. Denize ya da havuza girildiğinde de tabi tamamen silinmeyecektir ama ilk uygulandığı andaki ışıltısını ve canlılığını biraz kaybedecektir.

Geçici Dövme Evde Uygulanabilir Mi?

Geçici dövmenin evde uygulanabilmesi kolay bir işlemdir. Özellikle sticker şeklinde olan kağıt dövmeler evde sorunsuz bir şekilde uygulanabilir. Eğer çoklu desenin olduğu paket aldıysanız kullanmak istediğiniz modeli makasla dikkatlice keserek uygulamak istediğiniz alana yapıştırabilirsiniz. Sonrasında birkaç dakika bekleyerek, kağıdı yavaş bir şekilde uyguladığınız alandan kaldırabilirsiniz. Gördüğünüz gibi evde de geçici dövme işlemini gerçekleştirmek oldukça basit. Deneyimledikten sonra ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

Geçici Dövme Fiyatları

Geçici dövme fiyatları ürünün malzemesine, tasarımına, boyutuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Kimi geçici dövme tek kullanımlık olabildiği kadar bazıları birkaç kez kullanımlık da olabilmektedir. Bu da ürünün fiyatını etkileyen detaylardan biridir. Geçici dövme fiyatları konusunda kesin bilgi sahibi olmak için öncelikle almak istediğiniz modeli belirleyebilirsiniz. Modeli belirlediğinizde fiyat bilgisine de ulaşabilirsiniz.

Geçici dövmelerin fiyatları kimi zaman artabilir kimi zaman azalabilir. En güncel geçici dövme fiyatlarını ervalina.com’dan inceleyebilirsiniz. Her bütçeye uygun, sevilen cazip geçici dövme seçeneklerini detaylıca inceleyerek kendiniz için güzel bir seçim yapabilirsiniz.

Etiketler: ervalina
Ağustos 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı